Diploma vso

Diploma vso

Herkenning en Erkenning van vso leerlingen

Tot 2021 sloten leerlingen in het vso hun schoolloopbaan af zonder landelijk erkend diploma. Deze ongelijkheid is niet meer dankzij Maurice Peeters en Mouris Boer.
In 2018 begonnen Maurice Peeters en Mouris Boer met de uitwerking van hun droom, nl. het realiseren van een officieel erkend landelijk diploma voor vso leerlingen. Mouris en Maurice wisten 7 vso scholen en een 4-tal organisaties te mobiliseren om deel te gaan nemen aan de verwezenlijking van deze droom. Na hard werken en veel doorzettingsvermogen is de droom waarheid geworden en in begin februari 2021 in de wet verankerd. Leerlingen van het vso sluiten ook hun schoolloopbaan af met een officieel diploma. 
Leerlingen in het profiel arbeidsmarktgericht behalen een diploma dat gelijk is geschakeld met het diploma praktijkonderwijs en leerlingen in het profiel dagbesteding behalen een eigen vso diploma.De ongelijkheid in het onderwijssysteem waarbinnen de groep vso leerlingen geen diploma konden behalen is nu definitief voltooid verleden tijd!!
 

Hier leer je hoe het werk!